START

AKTUELT

FOTO

HISTORIE JYDEPOTTER

BRUG JYDEPOTTER

KONTAKT

KURSUS

LINKS

SALG - KERAMIK

De fleste dage åbent
11 -16
Send evt. SMS for at kontrollere til 30499535

Most days open for visits 11 am to 4 pm
- fell free to check -
Text or SMS preferred 0045 30499535

  SVENSK SOMMERHUS










                                       



 

 

 

Brug dine potter.

Potterne blev førhen brugt til alt i husholdningen. Selvfølgelig kan du bruge dem til dekoration, men der er også mange andre formål.

Kander holder f. eks. saftevandet køligt en varm sommerdag.

Skåle og fade er nok mest til frugt og andet, men kan også bruges til at servere i.

Det mest spændende finder jeg dog er at lave mad i dem.

Her er et par opskrifter:

Denne er der vist ikke mange, der har prøvet:

Sirup kogt med friske granskud  i sukkervand: 1 del sukker + 1 del vand
1/2 time koges granskuddene med og derefter 2-3 kvarter til at koge sukkervandet så det bkiver til sirup
for at få den sidste smag med fra gran-skuddene lægges de i et glas og overhældes med den indkogte sirup

Hvis det bliver for sødt for dig, kan du tilsætte lidt citronsaft.

ADVARSEL kommer flammerne (som her fra gasblusset) højere op end det flydende indhold, vil der forholdsvis hurtigt komme små revner i kanten, og jydepottens dage er talte.

 

 

Sådan laver du hjemmelavet østerspostej a la Ole (printversion)

 

 

 

¼ kg østers (Stillehavsøsters) ca. 10 stk
100 g spæk
1 løg
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk.  groftkværnet peber
1 tsk. tørret herbes de provence
2 spsk. rasp

Opbagning:

60 g smør
50 g hvedemel
¼ l kogende mælk

Tørrede tragtkantareller opblødes og svitses til pynt

Bages 1,5 time med 170 grader (varmluft ovn)

Alle potter kan bruges i bageovn og mikroovn eller andet, hvor der er en jævn varme